Erik en Jolanda Brilman ontwikkelen een prachtig zonnepark-project. Daarmee wordt Bathmen in één klap 33,000 zonnepanelen van elk 540 Wp  rijker, samen goed voor 18 MW elektrisch vermogen en daarmee ruim voldoende om Bathmen van groene stroom te voorzien. En dat op een plaats die landschappelijk niet storend is, en waar door verhoogde plaatsing van de panelen begrazing door schapen kan plaatsvinden. Door goed beheer winnen we hier aan duurzaamheid èn aan biodiversiteit!

Meer informatie? Kijk op brilmanbathmen of lees De Stentor: De Stentor over zonnepark Bathmen, juli 2019 .  Maar kijk ook op nieuwspagina voor de laatste ontwikkelingen: op 13-5-2023 is het zonnepark feestelijk geopend!

Kijk ook op de plankaart  om een gedetailleerder beeld te krijgen van de aanleg van het park. Of bestudeer het bestemmingsplan.

Door de toegenomen vraag naar duurzame stroom komt er interesse voor eventuele nieuwe zonneparken. Wij hebben in de ledenvergadering van 2022, en opnieuw op de ledenvergadering van 2 mei 2023, besproken dat wij slechts op strenge voorwaarden willen participeren in nieuw te ontwikkelen grootschalige opwek. Het project moet duurzaam en transparant beheerd zijn, en de opbrengstem moeten voor een passend deel ten goede komen aan de plaatselijke bevolking. Kijk hier  voor een document waarin we dit geformuleerd hebben.