Al sinds 2018 helpt de coöperatie Noaber-Energie Bathmen te verduurzamen. Dat doen we onder andere door dorpsgenoten te helpen om hun huis en tuin te verduurzamen: nu belangrijker dan ooit met de stijgende energieprijzen en de afhankelijkheid van Russisch gas.

Elke twee weken is er Bathmens energiecafé. Op zaterdag (in oneven weken) van 10 tot 12 bent u welkom in de foyer van Cultuurhuus Braakhekke. Het is vrije inloop. Al uw vragen over verduurzaming kunt u stellen aan vrijwilligers van Noaber Energie onder het genot van een gratis kopje koffie.

Na een aantal succesvolle proefsessies was er:

Feestelijke opening op 17 september 2022

van 10 tot 12 uur in Cultuurhuus Braakhekke

  • Noaber-energie voorzitter Karel Horn opende het energiecafé officieel om 10.00 uur.
  • De nieuwe duurzaamheidswethouder Thomas Walder reikte om 10.30 uur de prijs uit aan de winnaar van de beste slogan, Monique Lubbersen. Zij gaat experimenteren met een set smart stekkers
  • De Grote Duurzaamheids Quiz eindigde met 4 prijswinnaars die elk een powerbank mee naar huis namen
  • De winnaars van de kleurwedstrijd kregen hun prijs op 15 oktober. Juliet Schuurman (bovenbouw), Milan Kleinjan, Fenna Rietman en Luna Duynhoven (middenbouw) en Ferren ter Telgte, Emma en Tessa van der Klip, Hidde Hommes en Vera Kleinjan (onderbouw) waren de gelukkigen
  • Voor de eerste 100 bezoekers was er een leuke attentie: een USB stick in rood en groen met tal van leuke en nuttige info erop.

Kijk ook hieronder op de fotogalerij