Wijkverduurzaming: Samen aanpakken!

Kijk wat  er allemaal gedaan kan worden met behulp van onze energiecoaches.

Krijg je al zin? Ga naar https://www.gratisenergiecoach.nl/ of stuur een mail naar info@noaber-energie.nl.

Andere mogelijkheid: bezoek het energiecafé : eens in de 2 weken in de foyer van Cultuurhuus Braakhekke. Bestuursleden van Noaber Energie en twee energiecoaches staan klaar om je vragen te beantwoorden.

Kijk mee hoe onze energiecoaches te werk gaan. Samen met jou kijken ze waar verduurzamingskansen liggen voor jouw huis!

Een succesverhaal van David: met kleine stappen een groot duurzaamheidsresultaat behalen!

De klimaatverandering roept ons op tot actie! De CO2 uitstoot moet omlaag door ons energiegebruik drastisch te beperken en door, voor wat er overblijft, over te stappen op duurzame energie. Noaber-Energie draagt bij met het produceren van duurzame energie (zonnedaken, mestvergisting). Maar de eerste stap, het voorkomen van onnodig energiegebruik, is net zo hard nodig! Wij willen heel graag de inwoners van Bathmen ondersteunen bij de verduurzaming van hun huizen. Wie er alleen voor staat, vindt het al gauw een hele klus. Wie het samen doet, ondervindt steun van elkaar. En wie het samen doet, met deskundige hulp, kan ineens bergen verzetten.  

11 september 2021 Noorderenkse duurzaamheidsdag!

Zaterdag 11 september waren we in de Noorderenk. Buurtbewoners van de Noorderenk (Birgit Hanzen en Rob van Dongen) en Coöperatie Noaber-Energie Bathmen gingen samen huis-aan-huis door de wijk met een partij leuke aanbiedingen, tips, en een klusbakfiets. Kletsen en klussen, en met succes. 16 huishoudens waren geïnteresseerd in de verduurzaming van hun woning en/of hun wijk.

Isolatie, warmte/koudemeting, beoordeling van het dak voor sedumdaken, loskoppelen van het regenwater van de riolering: het waren onderwerpen die vaak langs kwamen. Onze coöperatie werkt samen met de buurt de plannen uit. Binnenkort kunnen bewoners zich inschrijven voor een inspectie van de spouwmuur met een endoscoop (kijkapparaat), een warmtemeting van de woning met een infraroodcamera, en een dakinspectie. Ook wordt een bewonersavond gehouden voor geinteresseerden in groene daken en afkoppeling van regenwater. Het begint te borrelen!

Volgende stap: Oranjebuurt!

De volgende wijk die we willen bezoeken is de Oranjebuurt. We zijn op zoek naar enthousiaste buurtbewoners die met ons aan de slang willen.

Vanuit Noaber Energie doen mee: Arno Scholten, Alfons Groot Koerkamp (bestuur Noaber Energie), Henk Visser, Gerard Huisman (energiecoaches), Miranda Arendsen (gemeente Deventer).

Interesse? Mail naar info@noaber-energie.nl en we nemen contact op. Niet bang zijn om in een enorme klus verzeild te raken. Al heb je maar een slim idee, of een suggestie over andere kartrekkers in de buurt: alles is welkom!