Wijkverduurzaming

Wijkverduurzaming

samen aanpakken!

De klimaatverandering roept ons op tot actie! Onder andere moet de CO2 uitstoot omlaag door ons energiegebruik drastisch te beperken en door, voor wat er overblijft, over te stappen op duurzame energie.

De Bathmense Noaber-Energie Coöperatie draagt bij met een aantal projecten gericht op het produceren van duurzame energie (zonnedaken, mestvergisting). Maar de eerste stap, het voorkomen van onnodig energiegebruik, is net zo hard nodig!

Wij willen als energie coöperatie dan ook heel graag de inwoners van Bathmen ondersteunen bij de verduurzaming van hun huizen. Wie er alleen voor staat, vindt het al gauw een hele klus. Wie het samen doet, ondervindt steun van elkaar. En wie het samen doet, met deskundige hulp, kan ineens bergen verzetten.

Daarom hebben we het volgende voorstel:

We organiseren een “dolle duurzaamheidszaterdag” ergens in mei of september, afhankelijk van de covid-situatie. In de wijk Noorderenk. Met een groep vrijwilligers en een bakfiets met informatie- en klusmateriaal gaan we de wijk door om jullie te ontmoeten!

We komen met vragen en hebben aanbiedingen.

We willen graag van U weten wat U belangrijk vindt als het gaat om verduurzamen van uw huis of misschien wel meer, van uw buurt. Welke onderwerpen spelen, wat houdt U tegen of kan U over de streep trekken, tips, hebt U al leuke voorbeelden waar uw buren voordeel aan  kunnen hebben.

Onderwerpen als Isoleren (dak, muur, vloer, glas), Zonnepanelen, Duurzaamheidscheck, Ontzorgen van klussen, Financiële regelingen, Regenwater afkoppelen, Groen Dak of hele andere zaken kunnen aan bod komen.

We hebben deze zaterdag ook het volgende in de aanbieding:  ledlampen, brievenbusborstel, tochtstrips, radiatorfolie, deurdranger en tijdschakelaar. Maar ook gratis energiecoaches of een regenwaterambassadeur. En hoge korting op een energiescan, besparende CV-afstelling of nano-infraroodpanelen. En nog veel meer.

Oh ja, Op = Op

De hele zaterdag hebben we ook de klusbakfiets in de buurt. Dus lukt het niet zelf dan hebben we handige handjes die ook al direct de lampen of strips installeren

En als je niet thuis bent of niet kunt wachten, zoek ons dan even op.

Met de uitkomsten uit de zaterdag-gesprekken gaan we inschatten welke maatregelen in de wijk het meest kansrijk zijn. Daarna organiseren we een wijkbijeenkomst. Al dan niet online. Samen met jullie, de bewoners, kijken we welke verbeteringen aan de huizen en misschien wel de wijk haalbaar en nodig zijn. Vervolgens maken we een schatting van de kosten, en door dit project per wijk aan te pakken hopen we de kosten aanzienlijk lager te houden dan wanneer het huis voor huis had gemoeten.

De gemeente heeft voor de eerste fase al financiële ondersteuning toegezegd.

Nu moeten we nog weten hoeveel belangstelling hiervoor bestaat!

Interesse?  Mail naar info@noaber-energie.nl en we nemen contact op.