Wijkverduurzaming: Samen aanpakken!

Kijk wat  er allemaal gedaan kan worden met behulp van onze energiecoaches.

Krijg je al zin? Ga naar https://www.gratisenergiecoach.nl/ of stuur een mail naar info@noaber-energie.nl.

Andere mogelijkheid: bezoek het energiecafé : eens in de 2 weken in de foyer van Cultuurhuus Braakhekke. Bestuursleden van Noaber Energie en twee energiecoaches staan klaar om je vragen te beantwoorden.

Kijk mee hoe onze energiecoaches te werk gaan. Samen met jou kijken ze waar verduurzamingskansen liggen voor jouw huis!

Een succesverhaal van David: met kleine stappen een groot duurzaamheidsresultaat behalen!

De klimaatverandering roept ons op tot actie! De CO2 uitstoot moet omlaag door ons energiegebruik drastisch te beperken en door, voor wat er overblijft, over te stappen op duurzame energie. Noaber-Energie draagt bij met het produceren van duurzame energie (zonnedaken, mestvergisting). Maar de eerste stap, het voorkomen van onnodig energiegebruik, is net zo hard nodig! Wij willen heel graag de inwoners van Bathmen ondersteunen bij de verduurzaming van hun huizen. Wie er alleen voor staat, vindt het al gauw een hele klus. Wie het samen doet, ondervindt steun van elkaar. En wie het samen doet, met deskundige hulp, kan ineens bergen verzetten.  

Kansen en mogelijkheden

Onze coöperatie werkt samen met een buurt plannen uit. Bewoners kunnen zich inschrijven voor een inspectie van de spouwmuur met een endoscoop (kijkapparaat), een warmtemeting van de woning met een infraroodcamera, en een dakinspectie. Ook is er informatie en praktische hulp voor geinteresseerden in groene daken en afkoppeling van regenwater. Het begint te borrelen!

Volgende stap: Routekaart naar verduurzaming!

Begin 2022 maakten we in een aantal sessies een routekaart voor de Bathmense verduurzaming. Zie onder voor de afbeelding of klik op 2022 Routekaart Bathmen .

De volgende wijk die we willen bezoeken is de Oranjebuurt. We zijn op zoek naar enthousiaste buurtbewoners die met ons aan de slang willen.

Vanuit Noaber Energie doen mee: Arno Scholten, Alfons Groot Koerkamp (bestuur Noaber Energie), Henk Visser, Gerard Huisman (energiecoaches), Miranda Arendsen (gemeente Deventer).

Interesse? Mail naar info@noaber-energie.nl en we nemen contact op. Niet bang zijn om in een enorme klus verzeild te raken. Al heb je maar een slim idee, of een suggestie over andere kartrekkers in de buurt: alles is welkom!