Wijkverduurzaming: Samen aanpakken!

Kijk wat  er allemaal gedaan kan worden met behulp van onze energiecoaches.

Krijg je al zin? Ga naar https://www.gratisenergiecoach.nl/ 

of stuur een mail naar info@noaber-energie.nl.

Kijk mee hoe onze energiecoaches te werk gaan. Samen met jou kijken ze waar verduurzamingskansen liggen voor jouw huis!

Een succesverhaal van David: met kleine stappen een groot duurzaamheidsresultaat behalen!

De klimaatverandering roept ons op tot actie! Onder andere moet de CO2 uitstoot omlaag door ons energiegebruik drastisch te beperken en door, voor wat er overblijft, over te stappen op duurzame energie.De Bathmense Noaber-Energie Coöperatie draagt bij met een aantal projecten gericht op het produceren van duurzame energie (zonnedaken, mestvergisting). Maar de eerste stap, het voorkomen van onnodig energiegebruik, is net zo hard nodig!Wij willen als energie coöperatie dan ook heel graag de inwoners van Bathmen ondersteunen bij de verduurzaming van hun huizen. Wie er alleen voor staat, vindt het al gauw een hele klus. Wie het samen doet, ondervindt steun van elkaar. En wie het samen doet, met deskundige hulp, kan ineens bergen verzetten.  Daarom:

11 september Noorderenkse duurzaamheidsdag!

Zaterdag 11 september waren we in de Noorderenk. Buurtbewoners van de Noorderenk en Coöperatie Noaber-Energie Bathmen gingen samen huis-aan-huis door de wijk met een partij leuke aanbiedingen, tips, en een klusbakfiets. Kletsen en klussen, en met succes. 16 huishoudens waren geïnteresseerd in de verduurzaming van hun woning en/of hun wijk.

Isolatie, warmte/koudemeting, beoordeling van het dak voor sedumdaken, loskoppelen van het regenwater van de riolering: het waren onderwerpen die vaak langs kwamen. Onze coöperatie werkt samen met de buurt de plannen uit. Binnenkort kunnen bewoners zich inschrijven voor een inspectie van de spouwmuur met een endoscoop (kijkapparaat), een warmtemeting van de woning met een infraroodcamera, en een dakinspectie. Ook wordt een bewonersavond gehouden voor geinteresseerden in groene daken en afkoppeling van regenwater. Het begint te borrelen!
Nieuwsgierig? 

Mail naar info@noaber-energie.nl en we nemen contact op.