Prijs voor Oxe Geeft Gas

Maandag 13 juni 2022 vond de derde editie van het Deventer Ondernemers Event plaats. Tijdens deze avond werden de economische plannen van Deventer gepresenteerd maar ook zijn de ondernemers van Deventer onder de aandacht gebracht met als hoogtepunt de verkiezing voor “de onderneming van het jaar 2021” en de winnaars zijn bekend…. tromgeroffel…

In de categorie “Global Goals” is de prijs gegaan naar Oxe Geeft Gas!!

Uit het juryrapport citeren we:

De winnaar is een bedrijf dat een oplossing heeft ontwikkeld voor een zeer actueel en groot probleem. De kranten staan hier momenteel bol van: van het Russisch gas af, reductie van stikstof, circulaire landbouw. De jury heeft Oxe Geeft Gas tot winnaar benoemd.

5 melkveehouders uit Oxe, een  buurtschap net onder de A1, ter hoogte van Deventer die hun mest vergisten en naast voedsel en energie (zonnepanelen via dorpsactie Bathmen) nu ook gas leveren. Van het Russisch gas af, lost stikstofproblematiek op en de mestopbrengst van drie koeien verwarmt een woonhuis 1 jaar lang.

Een prachtige opsteker voor Hans Njkamp, Lennart Lamberts, Rick Schoneveld, Christian Muilerman en Jan Willem Beekhof, de pioniers van “Oxe Geeft Gas”.