Op deze bladzijde hebben we geprobeerd je de weg te wijzen in duurzaamheidsland. Lees de tekst, download de Bathmense Duurzaamheidskrant of kijk op de  24 tips !

Oriëntatie en advies

 1. Energiecafé Bathmen

Om de twee weken opent cultuurhuus Braakhekke op zaterdagmorgen 10 uur haar deuren voor Bathmenaren met vragen over de energietransitie. Energiecoaches van Noaber Energie geven praktische hulp en slimme adviezen over verduurzaming en isolatie van je woning waardoor je energieverbruik omlaag gaat.

https://noaber-energie.nl/energiecafe/

 

 1. Duurzaamheidscentrum

Verduurzaming kan echt eenvoudig zijn. Heb je hulp en inspiratie nodig? Stap eens binnen bij het Duurzaamheidscentrum aan het Grote Kerkhof in Deventer. Daar krijg je gratis energieadvies en denken ze met je mee over praktische uitvoering en de betaalbaarheid van de klussen van jouw keuze.

www.dcdeventer.nl

 

 1. Deventer energieloket

Bij het gemeentelijk energieloket stel je al je vragen over zonnepanelen, isolatie, subsidie en financiering. Maak meteen een gratis afspraak met een energiecoach die alle mogelijkheden kent om energiebesparende en comfortverhogende maatregelen te nemen.

www.deventerenergie.nl

 

 1. Milieu Centraal

Energie besparen is niet ingewikkeld, als je weet waarop je moet letten. Slimme bespaartips en alles over isolatie, zonnepanelen en duurzaam verwarmen vind je op deze website.

www.milieucentraal.nl

 

 1. Verbeter je huis

Vul de verbeterjehuis-check in en ontdek met welke maatregelen je huis duurzamer en energiezuiniger wordt. De Rijksoverheid zette samen met Milieu Centraal alle verbeteropties op een rij en geeft tips voor het aanvragen van offertes, leningen en subsidies.

www.verbeterjehuis.nl

 

 1. Gratis Energiecoach

Nodig gratis een onafhankelijke energiecoach uit van Noaber Energie. Deze biedt hulp bij energiebesparing en het verbeteren van je woning. Met alle tips en suggesties op maat (thuis of via Zoom) weet je waar je kunt beginnen om de energieprestaties van je huis te verbeteren.

Natuurlijk kan je ook kiezen voor een betaalde energieadviseur voor professioneel maatwerk-

advies. Dat kan handig zijn als je in een bijzonder huis woont of specifieke wensen hebt.

www.noaber-energie.nl of (voor Deventer) https://www.gratisenergiecoach.nl/

 

Financiële ondersteuning en subsidies

 

 1. Ondersteuningsloket Energie

Maak je je zorgen over het betalen van een hoge energierekening? De gemeente Deventer biedt ondersteuning aan inwoners die hulp kunnen

gebruiken. Denk aan een aanvullende bijdrage of een gratis isolatiemaatregel.

www.deventer.nl/ondersteuningsloketenergie

 1.  Deventer Helpt Isoleren

Heb je een kleine beurs, een slecht geïsoleerde koopwoning, een inkomen onder 140% van de bijstandsnorm en weinig spaargeld? Dan heb

je recht op één gratis isolatiemaatregel van de gemeente Deventer. Een aannemer isoleert dan jouw woning en dat scheelt je zomaar honderden euro’s per jaar op de energierekening. Je huis wordt comfortabeler én je draagt bij aan een beter klimaat. Check de voorwaarden en meld je aan op deventerhelpt.nl.

www.deventerhelpt.nl

 

 1. Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE)

Met ISDE regelt de overheid subsidie tot ongeveer 15% van de kosten voor het nemen van één isolatiemaatregel. Bij twee of meer maatregelen gaat het om ongeveer 30% van de kosten. Er wordt ook subsidie verleend voor investering in (hybride) warmtepompen, zonneboilers, aansluiting op een warmtenet, elektrische kookvoorziening en vijf typen isolatiemaatregelen.

www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren

 

 1. Subsidie Kleintje Duurzaamheid

De gemeente Deventer heeft een subsidiepotje om je te ondersteunen in de oriëntatiefase en bij het verkennen van mogelijkheden rond duurzaamheid. Het gaat om financiële ondersteuning van initiatieven zoals (informatie) bijeenkomsten, informatiemateriaal en advieskosten.

www.deventer.nl/kleintjeduurzaamheid

 

 1. Energiebespaarlening Nationaal Warmtefonds

Het Warmtefonds is een initiatief van de Rijksoverheid. Woningeigenaren kunnen tussen de € 1.000 en € 65.000 lenen voor verduurzaming. Er zijn ook leenmogelijkheden voor eigenaar-bewoners met beperkte leenruimte.

www.warmtefonds.nl

 

 1. Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH)

www.rvo.nl/subsidies-financiering/svoh

 1. Alle Deventer-subsidies op een rij

Op de website van het regionaal energieloket vind je een actueel overzicht van alle subsidies die er in Deventer zijn. Het overzicht is voor inwoners met een koopwoning, en voor verhuurders (ook de particuliere).

www.regionaalenergieloket.nl/deventer/subsidies

 

Hulp bij uitvoering

 

 1. Woab verduurzamingsspecialist

Ben je op zoek naar specialisten die alle verduurzamingsmaatregelen voor je uitvoeren en het financiële deel regelen? Op de website van Woab vind je alle diensten en tarieven.

www.woab.nl

 

 1. Verduurzamingsmarkt Transform

De gemeente Deventer werkt samen met Apeldoorn, Zwolle en Zutphen onder de naam Transform. Het doel is verduurzamen makkelijker te maken, wat je ook wilt aanpassen aan je huis, straat of wijk. Op de website vind je informatie en kwalitatieve aanbieders uit de regio.

www.verduurzamingsmarkt.nl