Investering in het Noaber Energie Fonds

Investering

  • U bepaalt zelf hoe groot uw investering wordt.
  • Per dak is er plek voor ongeveer 200 panelen, gemiddeld is dat voldoende voor circa 15-20 deelnemers.
  • Eén zonnepaneel, ofwel één participatie op het volgende zonnedak kost naar verwachting tussen € 375 en € 425 (prijsniveau februari 2022). De prijs is inclusief installatie, omvormers en aansluitingen. Door de zeer grillige energiemarkt zijn dit prijzen met een flinke onzekerheidsmarge. De prijs wordt definitief bekend als we, na volledige inschrijving, de offerte opvragen.
  • Eén zonnepaneel staat voor 395 Wattpiek, gemiddeld levert dat ca. 367 kWh per jaar op. Grijze stroom stoot 557 gram CO2 per kWh uit, groene stroom 93 gram. Hiermee bespaart u dus ca. 170 kg aan CO2 uitstoot per jaar per paneel! (bron: https://www.co2emissiefactoren.nl/) .
  • Om deel te nemen wordt u lid van Noaber-Energie en betaalt u een lidmaatschap van € 20,- per jaar. We houden de kosten minimaal. Het bestuur van Noaber Energie bestaat voor 100% uit onbezoldigde vrijwilligers.
  • Met de verkoop van de stroom van het dak, en met de lidmaatschapsbijdragen betaalt de cooperatie de kosten van verzekering, onderhoud en reiniging van het zonnedak. U heeft er geen enkel omkijken meer naar! Samen met de overheidssubsidie die we ontvangen, ontstaat een mooi rendement van 3-4% dat ten goede komt aan de leden!
  • U kunt zich nu inschrijven voor het dak van Erve De Moatman aan de Apenhuizerweg in Bathmen. Ga naar https://portaal.voorstroom.nl/preregistration/60182277-f19c-4ac7-84a0-581c73ec0b56  om het aanmeldformulier in te vullen. NB: uw aanmelding is een intentieverklaring, de verplichting gaat u pas aan als we u een contract en nota sturen.