Investering in het Noaber Energie Fonds

Investering

  • U bepaalt zelf hoe groot uw investering wordt.
  • Per dak is er plek voor 200-240 panelen, gemiddeld is dat voldoende voor circa 20 deelnemers.
  • Eén zonnepaneel, ofwel één participatie op het volgende zonnedak kost naar verwachting € 285. De prijs is inclusief installatie, omvormers en aansluitingen.
  • Eén zonnepaneel staat voor 315 Wattpiek, gemiddeld levert dat ca. 293 kWh per jaar op. Hiermee bespaart u ca. 826 kg aan CO2 uitstoot per jaar! Wij adviseren om een aantal participaties te nemen overeenkomend met ongeveer 80% van uw energieverbruik.
  • Om deel te nemen wordt u lid van Noaber-Energie en betaalt u een lidmaatschap van € 20,- per jaar. We houden de kosten minimaal. Het bestuur van Noaber Energie bestaat voor 100% uit onbezoldigde vrijwilligers.
  • Met de verkoop van de stroom van het dak, en met de lidmaatschapsbijdragen betaalt de cooperatie de kosten van verzekering, onderhoud en reiniging van het zonnedak. U heeft er geen enkel omkijken meer naar!

 

Overtuigd en klaar om te investeren in ons nieuwe zonnedak, bij pluimveebedrijf Nikkels (“De Meyer”)? Klik op Zonnedak De Meyer  om u aan te melden!

Rendement

Wij maken gebruik van een fiscale regeling: “verlaagd tarief energiebelasting voor lokaal duurzaam opgewekte electriciteit”. Een groot deel van uw energienota bestaat uit energiebelasting. Middels deze regeling ontvangt u de energiebelasting op elektriciteit opgewekt door uw zonnepanelen 100% terug, mits u niet méér teruglevert via de zonnepanelen dan u thuis verbruikt.

Dit levert u een mooi rendement op en u draagt bij aan de energietransitie om onze aarde goed achter te laten voor volgende generaties. In de huidige omstandigheden bedraagt het rendement ca. 6 %.

Voorbeeld berekening bij afname van 10 zonnepanelen:

Aantal participaties 10
Prijs per partcipatie/paneel € 285
Opwek per participatie in kWh/jaar 293
Energiebelasting per kWh (incl btw) € 0,1182
Looptijd participatie in jaren 15
   
Totale investering € 2.850,00
Opwek per jaar (kWh) 2930
Terug te ontvangen energiebelasting per jaar € 346,38
   
Terugverdientijd in jaren 8,2
Rendement op uw investering 5,49 %
uitkering van het fonds na 15 jaar (in % per jaar uitgedrukt) 0,57 %
Totaal rendement 6.06 %
   
Rendement is exclusief lidmaatschap Noaber-energie ad €20,= per jaar